Ohjeita markkinamyyjille

Saapuminen markkina-alueelle ja myyntipaikan rakentaminen

Markkina-alueelle myyjät voivat tulla perjantai-iltana 16-20 välillä. Kello 20.00 eteenpäin on alueella yörauha. Lauantaina portit avautuvat markkinamyyjille klo 6.00, markkinat avautuvat klo 9.00, jolloin markkinoiden myyntipaikkojen tulee olla kunnossa eikä moottoriajoneuvoliikennettä saa olla markkina-alueella.

Mikäli myyjä saapuu markkina-alueelle sunnuntaiksi, niin myyntipaikan pystyttäminen on mahdollista vain markkina-ajan 9-17 (lauantai) ulkopuolella. Sunnuntaina saapuvan pitää pystyttää markkinapaikka ennen klo 9. Tällöin täytyy ottaa yhteys markkina-alueen vartiontiin, joka päivystää markkinoiden infossa.

Markkinoiden järjestäjä ei ole varannut markkinapaikoille kalusteita tai katoksia, vaan ne on markkinamyyjän itse tuotava mukanaan.

Autojen pysäköinti markkina-alueella

Parpansalin alueelle on avattu pysäköintilaa markkinamyyjien ajoneuvoille. Alueella ei saa  majoittua.

Markkinamyyjien on autoja pysäköidessä huomioitava esteetön pääsy musiikkiopistoon.

Kirjaston lounaiskulmassa on kirjaston henkilökunnan autojen pysäköintipaikka. Sinne ei markkinamyyjien autoja saa pysäköidä.

Kirjaston ympäristön nurmikkoalueita ei saa vahingoittaa.

Scandic-hotellin alueelle ei saa pysäköidä.

Jäähdytysautoille on markkinakartassa määritetty oma pysäköintialueensa.

Myynti ja elintarvikemyynti

Kaikki myynti tulee tapahtua myyntipaikan alueella, ei kulkuväylillä. Elintarvikemyyjien paikkojen tulisi olla selkä aurinkoon päin.

Toiminta markkinoiden aikana

Silakkamarkkina-alue on suljettu markkina-alue ja siellä liikkuu paljon markkinayleisöä ja erityisesti lapsia. Markkinoiden aukioloaikana siellä on kielletty liikkua moottoriajoneuvoilla. Joten myyntipaikan purkamiseen ja kasaamiseen sekä tarviketäydennyksiin liittyvä moottoriajoneuvoliikenne on kielletty markkinoiden aukioloaikana.

Lauantaina voit ajaa klo 17 alkaen silakkamarkkina-alueelle tarviketäydennyksiä varten. Huomioithan, että markkina-alueella on 20.00 eteenpäin yörauha.

Markkina-alueen vartiointi

Markkina-alue on lisäksi vartioitu yöajan lauantai-illasta sunnuntaiaamuun, jolloin se on suljettu alue. Helposti mukana kuljetettavia arvokkaita tavaroita ei kannata jättää lukitsematta. Varsinkin ilmapallojen täyttämiseen tarkoitetut kaasupullot on syytä kuljettaa yöksi pois alueelta.

Myyntipaikan purkaminen

Moottoriajoneuvolla ei saa liikkua markkina-alueella lauantaina klo 9-17 välillä ja sunnuntaina klo 9-16 välisenä aikana. Markkinoiden sulkeuduttua lauantaina klo 17 on moottoriajoneuvoliikenne mahdollista. Samoin sunnuntaina markkinoiden sulkeuduttua klo 16 jälkeen.

Jokainen markkinamyyjä huolehtii omalta osaltaan alueen siisteydestä ja omien sekä asiakkaidensa roskien ja jätteiden viemisestä markkinoiden jätehuoltopisteisiin.